Studenica

Studenica

Kada se govori o vrstama i lepotama prirodnog kamena, svakako se ne sme nikako zaobići kamen Studenica ili studenički kamen. Prirodni kamen Studenica cene prodaja i ugradnja. Studenica važi za jedan od najlepših tipova prirodnog kamena, prvenstveno zbog širokog spektra boja koje nudi korisnicima.

Kamenolomi iz koji se vrši eksploatacija kamena Studenica nalaze se u okolini Kraljeva, u blizini manastira Studenica, po čemu je i sam kamen dobio svoje ime.

Ovaj vid prirodnog kamena se koristio i u samoj izgradnji manastira, pa ne čudi da je i danas vrlo tražen kada je u pitanju uređenje enterijera i eksterijera u brojnim domovima širom čitave Srbije.

Dekorativni kamen Studenica danas ima vrlo raznovrsne upotrebe, a najviše se koriste štanglice izrađene od ovog kamena i to radi sređivanja fasada, oblaganja zidova i drugih elemenata enterijera.

Kamen Studenica je vrlo zanimljivih boja i nijansi, koje se kreću od bele, belo-žute, sive, pa sve do crne.

To znači da vam na raspolaganju stoji veliki broj kombinacija i dizajna primenom ovog kamena, tako da verujemo da ćete na kraju biti zadovoljni novim izgledom vašeg doma.

studenica

Posebnu vrstu čini kamen plava Studenica, koja svojim plavičasti nijansama daje jednu dodatnu dozu topline i udobnosi svakom domu.

Pored štanglica, ovaj prirodni kamen se pravi i u lomljenom obliku, kada se najčešće koristi za izradu staza, tortoara u dvorištima i za popločavanje vrtova i bašti.

Ukrasni kamen studenica sve više se koristi za izradu najneverovatnijih mozaika, pa ne iznenađuje veliko interesovanje koje u poslednje vreme vlada za ovim kamenom.

Kamen Studenica pokazao se kao vrlo dobar izbor svih onih koji bi želeli da naprave u svom domu nešto drugačije, koji cene prave prirodne lepote i koji svojim ukućanima i prijateljima žele da prirede jednu ugodnu atmosferu u toplini svog doma.

Prirodni kamen Studenica može doprineti da svaka kuća izgleda posebno, drugačije i da se uvek vratite po još ovog kamena, jer ste dobili novu ideju, želju da još neki deo doma učinite još lepšim nego što jeste.

Mi vam obezbeđujemo najkvalitetniji kamen Studenica, po pristupačnim cenama i uz vrlo efikasnu uslugu ugradnje i postavljanja kamena, kako biste dobili izgled doma koji želite.

PORELI PRIRODNI KAMEN NA

TwitterFacebookBufferLinkedInPin It