O prirodnom kamenu

Upotreba kamena u sređivanju domova datira još od davnina, kada je ovo bio jedini dostupni materijal za korišćenje. Danas se prirodni kamen u domovima širom sveta koristi u najrazličitije svrhe, od oblaganja unutrašnjih i spoljašnjih zidova, preko izrade stepenica i kamina, sve do uređivanja staza u dvorištima i vrtovima.

prirodni kamen

Najveća prednost prirodnog kamena ogleda se u tome da je u pitanju materijal trajnog karaktera, koji odoleva skoro svim vremenskim uslovima i može u vašem domu potrajati decenijama.

Najbolji prirodni kamen dobija se iz domaćih kamenoloma, a pažljivom obradom od njega se stvaraju elementi od kojih nastaju prava remek dela u vašim domovima.

Ono što je još važna prednost prirodnog kamena jeste da se može pronaći u brojnim nijansama boja, tako da se praktično može uklopiti u bilo koji enterijer ili eksterijer.

Tonovi su nežni, najčešće pastelnih boja, pa postoji i mogućnost kombinovanja prirodnog kamena u različitim nijansama za postizanje maksimalnog efekta.

Može se naći u obliku ploča različitih dimenzija, u vidu štanglica, a ukoliko vi imate neku ideju ili poseban zahtev, možete ih podeliti sa nama, da vidimo da li možemo da vam izađemo u susret i ponudimo vam nešto što bi vam najviše odgovaralo.

Najčešće se prirodni kamen može pronaći u beloj, sivoj i žutoj boji, mada se može naći i u plavim, crvenim i zlatnim tonovima, a naši korisnici često traže i šareni prirodni kamen, koji može biti vrlo interesantan.

Prirodni kamen u svom domu možete iskoristiti na najrazličitije načine – možete obložiti jedan ili više zidova kamenom (unutrašnjih ili spoljašnjih), možete obložiti stepenice, balkone i terase, možemo vam napraviti divne kamine, ali i fontane za vrtove, možemo vam napraviti prave ili vijugave stazice duž celog dvorišta, a možemo da vam napravimo i sve drugo što poželite, jer mi smo tu da od kamena napravimo prave majstorije, koje će ulepšati vaš životni prostor.

Uz pomoć prirodnog kamena možete dati potpuno drugačiji izgled svom domu i uživati u komplimentima vaših prijatelja, koji će sigurno biti oduševljeni. Prirodni kamen različitih formi, oblika i dimenzija daje brojne mogućnosti kombinovanja i izrade mnogobrojnih elemenata za sve vaše domove. Pravo iz prirode u vaš dom – uz našu malu pomoć.

Kamen za enterijer i eksterijer

O prirodnom kamenu se može mnogo govoriti i mogu se mnoge strane ispisati, jer je od davnina ovaj materijal korišćen u izgradnji i uređenju domova, pa sve do današnjih dana, kada može imati i dekorativnu ulogu.

Primena prirodnog kamena u današnjim uslovima je višestruka, a posebnim metodama njegove obrade mogu se dobiti komadi i komadići, koji mogu naći veliku primenu i u oblasti uređenja enterijera svakog savremenog doma.

Prirodni kamen se eksploatiše u kamenolomima, kako u Srbiji, tako i u okruženju, a od dobijenih komada mogu se praviti štanglice, ploče, pločice, ili se jednostavno metodom lomljenja mogu dobiti komadi nepravilnog oblika, koji mogu biti vrlo interesantni kupcima.

Danas postoji veliki broj vrsta prirodnog kamena, u zavisnosti od njegovog geografskog porekla, od karakteristika tla u kome se nalazi, od sastava, i slično.

Svaki prirodni kamen odlikuje veliki stepen izdržljivosti, pre svega od spoljašnjih uticaja, a nijanse u kojima se prirodni kamen može pronaći variraju od bele do crne, od zelene do plave, od žute do crvene, tako da sigurno svako od nas može za sebe da probađe boju koja mu se dopada i koja vrlo lepo može da istakne sve prednosti i lepote doma u kome živimo.

Osnovna odlika prirodnog kamena, osim njegove atraktivnosti, jeste i visok prag tolerancije na uticaje iz eksternog okruženja, kao što su sneg, kiša, mraz, vlaga, visoke temperature, i slično.

Iz tog razloga, prirodni kamen se pokazao kao vrlo praktičan i primenljiv materijal u različitim oblastima uređenja doma.

Ono što još treba naglasiti jeste da se prirodni kamen po pravilu vrlo jednostavno ugrađuje, bez obzira u kom obliku se kamen nalazi, tako da sve prednosti koje ima govore u prilog tome da ga možete izabrati kada rešite da svoj dom renovirate.

Kada donesete odluku o izboru prirodnog kamena za uređenje doma, zapravo donosite odluku da delić prirode unesete u svoju svakodnevicu.

Izborom prirodnog kamena u oblasti uređenja doma donećete sigurno pravu odluku, jer osim svih karakteristika koje su istaknute, treba naglasiti da je u pitanju potpuno prirodni materijal, što je sigurno jedan veliki plus.

Prirodni kamen je namenjen svima onima koji žele da uživaju u uređenim baštama i vrtovima, da naprave prelepe fasade, da doteraju svoje zidove i stepenice, da uz šank ili kamin provedu najdivnije trenutke sa svojim najmilijima.

Prirodni kamen, ukoliko se na pravi način iskombinuje sa ostalim materijalima i elementima u vašem domu, može učiniti da vaš dom izgleda svetski, da bude prepoznatljiv i unikatan, a da se u njemu osećate predivno, imajući u vidu da smo baš za vas doneli taj delić prirode i oplemenili vaš dom.

PORELI PRIRODNI KAMEN NA

TwitterFacebookBufferLinkedInPin It