Ravnogorski kamen

Ravnogorski kamen

Posebna vrsta prirodnog kamena jeste čuveni ravnogorski kamen, poznat kao kamen za sve namene. Ovaj tip prirodnog kamena se može koristiti i u izgradnji, za zidanje, a pločice i štanglice napravljene od ovog kamena mogu se upotrebiti za izradu brojnih elemenata u vašem domaćinstvu, kako dekorativnih, tako i onih vrlo funkcionalnih.

U poslednjih nekoliko godina, pa i decenija, prirodni kamen se pokazao kao vrlo tražen i kvalitetan materijal u uređenju domova širom Srbije, kako u oblasti enterijera, tako i u oblasti eksterijera.

Posebnost ovog kamena proističe iz činjenice da ima vrlo specifično geografsko poreklo. U zapadnoj Srbiji nalazi se planina Suvobor, na kojoj se nalazi posebna, specifična visoravan, na kojoj je locirano nalazište ovog kamena.

Kako se ta visoravan naziva Ravna gora, tako je i kamen po njoj nazvan ravnogorski kamen. Za ovaj kamen Ravna gora čini da bude vrlo posebnog, drugačijeg izgleda, da njegove boje dođu do izražaja i da se na suncu prelivaju u najneverovatnije boje koje ste videli.

Ovaj kamen sa Ravne gore ima dugu istoriju korišćenja, a danas postaje sve popularniji u svim krajevima Srbije kao jedan značajan materijal, od koga se može izraditi praktično sve što poželite, da svoj dom učinite prijatnijim i još lepšim.

Najčešće se izrađuje u vidu štanglica i ploča, a lomljeni ravnogorski kamen može naći svoju primenu u građevinarstvu, ali i za oblaganje staza, trotoara, fasade, ograda, i slično. Namene su višestruke, a ravnogorski kamen je vrlo kvalitetan i odoleva brojnim atmosferskim uticajima, tako da se bez problema može koristiti u dvorištima, vrtovima, baštama, ali i za sve spoljašnje elemente vaših kuća i stanova.

Za prirodni kamen Ravna gora je idealno nalazište, a mi vam ovaj kamen nudimo na dlanu. U najkraćem roku možemo da vam dostavimo i za vas ugradimo različite tipove ravnogorskog kamena, a samo na osnovu vašeg poziva možete od nas dobiti sve neophodne informacije da donesete ispravnu odluku i ravnogorskim kamenom svoj dom učinite posebnim.

Direktno sa Ravne gore pravo u vaše domove, uz najfiniju obradu i pripremu, donosimo najbolji prirodni kamen na ovim prostorima, jer verujemo da vaš dom zaslužuje samo najbolje, samo najkvalitetnije.

PORELI PRIRODNI KAMEN NA

TwitterFacebookBufferLinkedInPin It