O prirodnom kamenu

Upotreba kamena u sređivanju domova datira još od davnina, kada je ovo bio jedini dostupni materijal za korišćenje. Danas se prirodni kamen u domovima širom sveta koristi u najrazličitije svrhe, od oblaganja unutrašnjih i spoljašnjih zidova, preko izrade stepenica i kamina, sve do uređivanja staza u dvorištima i vrtovima.

Najveća prednost prirodnog kamena ogleda se u tome da je u pitanju materijal trajnog karaktera, koji odoleva skoro svim vremenskim uslovima i može u vašem domu potrajati decenijama.

Najbolji prirodni kamen dobija se iz domaćih kamenoloma, a pažljivom obradom od njega se stvaraju elementi od kojih nastaju prava remek dela u vašim domovima.

Ono što je još važna prednost prirodnog kamena jeste da se može pronaći u brojnim nijansama boja, tako da se praktično može uklopiti u bilo koji enterijer ili eksterijer.

Tonovi su nežni, najčešće pastelnih boja, pa postoji i mogućnost kombinovanja prirodnog kamena u različitim nijansama za postizanje maksimalnog efekta.

Može se naći u obliku ploča različitih dimenzija, u vidu štanglica, a ukoliko vi imate neku ideju ili poseban zahtev, možete ih podeliti sa nama, da vidimo da li možemo da vam izađemo u susret i ponudimo vam nešto što bi vam najviše odgovaralo.

Najčešće se prirodni kamen može pronaći u beloj, sivoj i žutoj boji, mada se može naći i u plavim, crvenim i zlatnim tonovima, a naši korisnici često traže i šareni prirodni kamen, koji može biti vrlo interesantan.

Prirodni kamen u svom domu možete iskoristiti na najrazličitije načine – možete obložiti jedan ili više zidova kamenom (unutrašnjih ili spoljašnjih), možete obložiti stepenice, balkone i terase, možemo vam napraviti divne kamine, ali i fontane za vrtove, možemo vam napraviti prave ili vijugave stazice duž celog dvorišta, a možemo da vam napravimo i sve drugo što poželite, jer mi smo tu da od kamena napravimo prave majstorije, koje će ulepšati vaš životni prostor.

Uz pomoć prirodnog kamena možete dati potpuno drugačiji izgled svom domu i uživati u komplimentima vaših prijatelja, koji će sigurno biti oduševljeni. Prirodni kamen različitih formi, oblika i dimenzija daje brojne mogućnosti kombinovanja i izrade mnogobrojnih elemenata za sve vaše domove. Pravo iz prirode u vaš dom – uz našu malu pomoć.